Hetast just nu!

01 januari, 2011

SC166 - Gray Design


 
SC166 är ännu ett båtkoncept från Gray Design med garage som huserar en sportbil och över det finns en uppfällningsbar flybridge och en dold strandklubb i fören.

När man inte använder bryggan fälls både den och radarn ner i båten och skapar en slimmad profil på den 50 meter långa lyxjakten. Även trappor som leder till entrén och till garaget döljs när de inte används. Under det kolfiberklädda fördäcket finns en stor jacuzzi och bar. Dit kommer man genom en stor glasdörr i framrutan. Innanför glaset är bryggan där det också finns plats för åtta personer att sitta.

Precis som tidigare modeller har även SC166 ett garage med en sportbil till förfogande. Bilen har en V8:a på 620 hästar och en toppfart på 305 km/h. Den är designad för att smälta bra ihop med båtens futuristiska design.
Det finns fem stycken privata hytter, alla utrustade med en 52-tummare från Bang & Olufsen, ljudssystem av högsta klass, led-belysning och en iPad som fjärr. Det finns även en informationscentral från Poets Road som låter dig styra alla funktioner som finns från vart du än befinner dig på båten. Den matar dig även med status på båten och hur motorerna jobbar.

Just motorerna är riktiga bjässar. Två stycken as på vardera 5766 hästar samsas med ytterligare en booster-motor på 5600 hästar som skickar sin kraft till vattenjeter från Rolls Royce. Det ger den 230 ton tunga båten en marschfart på 30 knop och en toppfart på 80 knop. Tanken rymmer totalt 35 000 liter soppa, vilket lär behövas.

Båten ska bli verklighet, så nu väntar man bara på beställningar. Priset är dock inte annonserat ännu.

Inga kommentarer: